Lars Løkke Rasmussen lagde i sin åbningstale op til besparelser på 5 mia. kr., som bl.a. rammer uddannelserne, den kommunale velfærd, forskningen og kontanthjælpen.

? Regeringen skyder sig selv i foden med dens økonomiske politik. Der bliver ikke skabt flere job, når man skærer i uddannelser, forskning og arbejdsmiljø. Den indsats kan ikke opvejes af lavere skatter, finansieret af lavere ydelser til samfundets fattigste. Det understøtter blot den voksende ulighed, vi oplever i øjeblikket, siger Harald Børsting.

Ser frem til trepartsforhandlinger
Harald Børsting kvitterer dog for statsministerens invitation til trepartsforhandlinger mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter. Trepartsforhandlingerne skal bl.a. handle om at skabe flere private job, flere praktikpladser og uddannelse af lønmodtagerne.

? Jeg er helt enig med statsministeren i, at det er en god tradition, at lønmodtagere, arbejdsgivere og politikere sætter sig sammen og løser nogle af de store udfordringer, vi står overfor. Det er mit håb, at forhandlingerne kan sikre resultater, der trækker tingene i den rigtige retning, og jeg ser også frem til, at regeringen kommer med forslag til at afbureaukratisere og effektivisere integrationsindsatsen, siger Harald Børsting.

? Vi kommer heller ikke udenom at tale om indsatsen mod social dumping, selv om statsministeren ikke kom ind på det i sin åbningstale.

LO-formanden er også enig i regeringens målsætninger om at skabe vækst i hele Danmark.

? Sammen med FTF fremhævede vi under valgkampen, at det kan være en god idé at se på, om fx reglerne for ibrugtagning af nedlagte landbrug og etablering af virksomheder og boliger i landzoner kan gøres smidigere, siger Harald Børsting.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.