? Det er nødvendigt, at der sker en klar forbedring af sagsbehandlingen i Arbejdsskadestyrelsen. Både kvaliteten og effektiviteten skal forbedres. Jeg har stor respekt for det arbejde, medarbejderne i Styrelsen udfører, men jeg har indtryk af, at Styrelsen ikke har haft de nødvendige ressourcer, udtaler LO?s næstformand Lizette Risgaard.

LO ser positivt på regeringens planer om at omorganisere Arbejdsskadestyrelsen, sådan at sagsbehandlingen vedrørende arbejdsskader fremover udføres af ATP.

? ATP udfører et godt og effektivt arbejde på områder, som er vigtige for danske lønmodtagere. Det gælder for eksempel Lønmodtagernes Garantifond, som ATP driver. Det er dog en forudsætning, at en overflytning af opgaverne ikke sker for at spare ressourcer, og at der ikke sker forringelser for medarbejderne, siger Lizette Risgaard.

Regeringen lægger dog i udspillet ?Bedre Balance? også op til, at Arbejdsskadestyrelsen i fremtiden vil blive placeret i ATP/Udbetaling Danmarks centre rundt om i landet i stedet for i styrelsernes nuværende kontorer i København.

Herom siger Lizette Risgaard: ? Det er vigtigt, at medarbejderne i Arbejdsskadestyrelsen får gode og stabile arbejdsvilkår fremover. Der er allerede i dag en stor udskiftning af medarbejdere i Styrelsen, og derfor er det ikke umiddelbart en god ide, hvis der inden for en kortere årrække fx sker en fysisk udflytning af Styrelsen.

For LO har det stor betydning, at lønmodtagerne fortsat garanteres en ordentlig retssikkerhed, hvis de får en arbejdsskade.

? LO lægger stor vægt på, at retssikkerheden for de skadelidte bevares, herunder at ankeadgangen til Ankestyrelsen bevares. Derudover er det vigtigt med et ledelsesmæssigt fokus på de medarbejdere, som overflyttes fra staten til ATP, udtaler Lizette Risgaard.

Kontakt: Kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen, tlf. 2159 3387.