? Regeringen har taget et kviklån og lukker øjnene for, at de lån er dyre at betale tilbage. Kvalificeret arbejdskraft er det, som skal finansiere vores fælles velfærd, og som vi alle skal leve af i fremtiden. Regeringen burde prioritere uddannelse langt højere, udtaler LO-sekretær, Ejner K. Holst.

Ekstra besparelse på voksen- og efteruddannelse
Regeringen sparer på arbejdsmarkedsuddannelserne ved at sænke undervisningstaksten og hæve deltagerbetalingen på udvalgte kurser, som fx it og kommunikation. På nogle kurser vil brugerbetalingen stige til over det dobbelte af niveauet i dag. Personer med kort videregående uddannelse (KVU) vil ikke længere kunne modtage Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) under efter- og videreuddannelse. For faglærte, der gennemfører en videregående uddannelse i VEU-systemet, vil voksenuddannelsesstøtten blive beskåret fra 80 pct. til 60 pct. af dagpengesatsen.

? Jeg finder det helt hen i vejret, at AMU beskæres. AMU er et vigtigt arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitisk redskab i forhold til opkvalificering af den voksne arbejdsstyrke. Lægger man hertil regeringens grønthøster, som årligt skærer 2 pct., vil det uden tvivl bidrage til en fortsat aktivitetsnedgang. Det er trist, fordi det skader vores danske konkurrenceevne.

? Vi ved, at et stærkt efter- og videreuddannelsessystem på alle niveauer har mange fordele. Dels styrker det virksomhedernes indtjeningsmuligheder og dels styrker det den enkeltes tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor er det uforståeligt, at regeringen nu vil gøre det sværere for faglærte at gennemføre et videreuddannelsesforløb, mens de passer deres arbejde, samt at regeringen helt afskaffer voksenuddannelsesstøtte til KVU?erne, siger Ejner K. Holst.

Kontakt: Kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen, tlf. 2159 3387.