? Ved at skrotte fattigdomsgrænsen er det ikke længere muligt at måle udviklingen i antallet af fattige i Danmark. Det bliver langt sværere at bekæmpe fattigdom, når regeringen ikke vil måle på, hvordan det går på området, udtaler Marie-Louise Knuppert.

? Fattigdommen forsvinder ikke bare, fordi man holder op med at måle den. Vi ved, at der findes en del børn i gruppen af fattige, og for at bryde den negative sociale arv er det afgørende, at der er enighed om, hvad det vil sige at være fattig. Hermed bliver det lettere at sætte ind hurtigt, i stedet for at man først skal til at diskutere, hvad det vil sige at være fattig.

?Smart trick?
Marie-Louise Knuppert kalder det et ?smart trick”, at man nu ikke kan måle konsekvenserne af de nye lavere ydelser, som regeringen har indført. Ydelser som er så lave, at de med sikkerhed vil øge fattigdommen.

? I LO vil vi presse på for at få genindført fattigdomsgrænsen, så vi ud fra fakta kan arbejde målrettet på at mindske fattigdommen, udtaler Marie-Louise Knuppert.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.