Det er et par af konklusionerne i notatet ?Blandede erfaringer med konkurrenceudsættelse?, LO har udarbejdet. Notatet bygger på en lang række forskningsresultater, der har undersøgt konsekvenserne af udlicitering på både ?bløde? og ?hårde? områder.

? Det fremgår af forskningsresultaterne, at der ikke er dokumentation for, at der er penge at hente ved at privatisere/udlicitere ?bløde? velfærdsområder. Derfor er det at stikke folk blår i øjnene, hvis politikere påstår, at udlicitering kan finansiere skattelettelser, siger LO?s næstformand Lizette Risgaard.

? Besparelser på de bløde velfærdsområder er ofte ensbetydende med nedskæringer i personalet. Men da kommunerne i forvejen har skåret ind til benet, risikerer man jo at havne i de helt uacceptable situationer, hvor ældre, syge, plejekrævende mennesker bliver overladt til sig selv.

Notatet afdækker samtidig, at den danske offentlige sektor ifølge internationale undersøgelser er blandt de mest veldrevne i verden.

Læs notatet her

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.