Beskæftigelsen i den private sektor steg med 3.800 personer i marts, mens der var 500 flere job i den offentlige sektor.

? De gode nyheder fra arbejdsmarkedet fortsætter, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO. Beskæftigelsen er nu steget nærmest uafbrudt i næsten to år, og der er skabt 59.000 nye job siden april 2013.

? Det er især i den private sektor, der er kommet flere job, mens beskæftigelsen i den offentlige sektor desværre næsten er stået stille over de seneste år, fortsætter hun. Siden midten af 2014 er den offentlige beskæftigelse imidlertid steget med 1.300 personer, og det kan være tegn på, at der i år igen vil blive skabt flere offentlige arbejdspladser.

Knap 6.000 flere job i industrien
? Der kommer nye job i flere forskellige brancher. Det seneste år er der skabt knap 6.000 flere job i industrien, tæt på 4.500 flere i byggeriet, over 8.000 flere i handel og transport og mere end 8.500 flere job inden for erhvervsservice.

? Dansk økonomi er på vej ind i et bredt funderet opsving, og det smitter af på arbejdsmarkedet. Meget tyder på, at den økonomiske fremgang nu tager til. Det fremgår af både regeringens, Vismændenes og LO’s nye økonomiske prognoser tidligere på ugen. Derfor er der udsigt til, at den markante jobfremgang fortsætter, slutter Mette Hørdum Larsen.

Kontakt: pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.