”Det er vigtigt at sende budskabet om, at vi endnu ikke er i mål med ligestillingen. Stemmeretten til kvinder var et kvantespring. Her 100 år efter har både mænd og kvinder stadig meget ligestilling til gode”, siger LOs næstformand, Lizette Risgaard.
Hun og formand for FTF, Bente Sorgenfrey, fremhæver bl.a. uligeløn, et alt for kønsopdelt arbejdsmarked og en ekstrem skæv fordeling af barselsorloven.
”Det kønsopdelte arbejdsmarked modvirker, at arbejdsmarkedet er fleksibelt for begge køn, og dermed går samfundet glip af et stort udviklingspotentiale. Hvis vi nedbryder det kønsopdelte arbejdsmarked, medvirker vi både til at fjerne lønforskelle mellem mænd og kvinder, og til at den enkelte i højere grad kan udnytte sit eget potentiale i både arbejds- og familieliv”, siger Bente Sorgenfrey.
Hun og Lizette Risgaard håber, at filmen ”Det kan blive endnu bedre” vil blive set og brugt af så mange som muligt.
”Filmen vil forhåbentlig sætte gang i god debat, i familierne, på skoler, uddannelsesinstitutioner og på arbejdspladser. Ligestilling er en grundlæggende værdi for os danskere. Vi skylder hinanden at værne om – diskutere – og fremme ligestillingen mellem mænd og kvinder i vores samfund. Det bliver vi alle sammen rigere af”, siger Lizette Risgaard.
"Det er vigtigt, at vi får fat i særligt de unge, så de ikke nødvendigvis vælger som deres forældre gjorde. Det håber jeg, filmen vil fremme", siger Bente Sorgenfrey.