Statsministerens udmelding handler blandt andet om at skabe tryghed, og at færre skal miste dagpengeretten i fremtiden. Disse udmeldinger er i tråd med LO-FTF ni principper for et nyt dagpengesystem.

? Vi har tidligere lagt vores ni principper for et nyt dagpengesystem frem. Målet er, at langt færre fremover opbruger deres dagpengeret, at det bliver nemmere at genoptjene dagpengeretten, at reglerne bliver mere gennemskuelige, og til sidst at det gøres attraktivt at tage kortvarige og atypiske job, fastslår LO-formand Harald Børsting.

? Det er rigtig godt, at statsministeren nu fremlægger en række grundholdninger til fremtidens dagpengesystem, som flugter fagbevægelsens ønsker til en kommende reform. Vi har behov for, at politikerne lytter til lønmodtagerne, så vi i fællesskab kan finde en bred og langtidsholdbar løsning på dagpengeområdet, lyder det fra FTF-formand Bente Sorgenfrey.

For yderligere information kontakt Stine Luise Hansen, tlf. 2335 8370.