? Dansk økonomi er langsomt på vej frem, men alt for mange mangler fortsat et job. Derfor er det helt afgørende, at den kommende regering får sat gang i investeringer, der hurtigt og effektivt kan skabe job, siger LO?s formand Harald Børsting.

Kommentaren kommer i forbindelse med LO og FTF?s lancering af en ny investeringsplan, der kan skabe job til tusindvis af mennesker. Øger man investeringerne i fx energirenovering eller forbedret infrastruktur med 1 mia. kr., kan man på få år skabe job til 1.000 mennesker.

Lemp landzoneloven
Desuden foreslår LO og FTF også at lempe by- og landzoneloven under Planloven, så det bliver lettere at oprette mindre produktions- eller servicevirksomheder i fx nedlagte landbrug. De nuværende stramme regler for, hvor på landet man må oprette bolig og erhverv, betyder, at det er svært at skabe udvikling i de tyndt befolkede områder.

? Lad os være pragmatiske og gøre det lettere for folk med gode ideer at oprette virksomheder i de tyndt befolkede områder. Det vil skabe arbejdspladser og hermed mulighed for folk, der ønsker at leve i de mindre samfund, siger Harald Børsting.

Fjern straffeaktionerne over for kommunerne
LO og FTF opfordrer samtidig den kommende regering til at droppe de økonomiske sanktioner, som kommuner og regioner i dag bliver mødt med, hvis de overskrider deres budgetter. Statens økonomiske sanktioner over for især kommunerne har betydet 27.000 færre offentligt ansatte end planlagt i 2011-2013, og den offentlige sektors beskæftigelse er fortsat med at falde i 2014.

? De økonomiske straffe over for kommunerne har vist sig at være ekstremt uhensigtsmæssige i en krisetid, hvor der i forvejen skæres i de offentlige budgetter. Derfor kan det kun gå for langsomt med at fjerne sanktionerne, siger Bente Sorgenfrey.

? Investeringer i den offentlige sektor giver borgerne en bedre service, arbejdsløse kommer tilbage i job i den offentlige sektor og der skabes samtidig masser af private job, siger FTF?s formand Bente Sorgenfrey.

Læs LO og FTF?s nationale investeringsplan ?Investering i job og vækst?

For yderligere information kontakt:
kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen (LO), tlf. 2159 3387  eller
kommunikationschef Flemming Andersen (FTF), tlf. 4036 8804.