? Jeg har efterhånden sagt det mange gange. Men det trænger ikke helt igennem derude. Så jeg siger det gerne igen: Det kan godt betale sig at arbejde i Danmark, også på overenskomsternes mindsteløn. Husk nu på, at både tillæg og frynsegoder også er en del af lønnen. Og desuden ved vi, at lønningerne stiger ret hurtigt de første år, siger LO?s formand Harald Børsting.

Kommentaren er en reaktion på DA?s netop offentliggjorte rapport ?Veje til at øge beskæftigelsen i Danmark?. Her foreslår arbejdsgiverorganisationen både at nedsætte antallet af ydelser og at skære i selve ydelserne.

Carsten Koch Udvalget heller ikke enig med DA

DA?s diagnose får heller ikke meget opbakning fra hverken Carsten Koch-udvalgets seneste rapport eller af arbejdsmarkedsforskningen.

? Carsten Koch-udvalget har stort set lige offentliggjort deres rapport. Det fremgår tydeligt, at vi i Danmark ikke har særlige problemer med erhvervsaktive personer udenfor arbejdsmarkedet. Det er rigtigt, at Sverige har klaret sig bedre end Danmark de senere år ? men forklaringen er, at Sverige ikke blev ligeså hårdt ramt af finanskrisen, som vi gjorde herhjemme.

LO er dog ikke afvisende over for at justere på de sociale ordninger og forbedre, hvis der er brug for det.

? Systemerne er ikke perfekte, og det er altid en god idé at kigge dem efter i sømmene og evaluere. I det lys er det fint, at DA udarbejder en rapport om emnet. Og måske er der grund til at forenkle hjørner af overførselsindkomstsystemet. Men DA?s forslag er desværre et vildskud, som tager sigte på at løse generelle problemer, som ikke findes. Tværtimod kan nogle af forslagene risikere at forarme en gruppe af danskere, som i forvejen er langt væk fra arbejdsmarkedet, siger Harald Børsting.

Læs de nærmere detaljer i LO?s notat ?DA-forslag skaber fattigdom og bygger på falsk diagnose?

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.