? Vi er meget enige i, at flygtninge og indvandrere skal ud og arbejde så tidligt som muligt, så de hurtigere kan forsørge sig selv, siger Ejner K. Holst.

Kommentaren kommer på baggrund af regeringens nye udspil ?Alle skal bidrage?, der blev offentliggjort i dag og som bygger på indstillinger fra Carsten Koch-udvalget.

? Vi er også tilfredse med, at danskundervisningen fremover i højere grad skal foregå i kombination med fx virksomhedspraktik ? altså ude på arbejdspladserne. Vi har netop erfaring for, at flygtninge og indvandrere lærer dansk meget hurtigere, hvis danskundervisningen foregår blandt danske kolleger, siger Ejner K. Holst.

Han kvitterer desuden for forslaget om, at flygtninge og indvandrere fremover skal have vurderet deres kompetencer fra hjemlandet hurtigere.

? Det er jo med til at hjælpe dem videre til et job indenfor et område, de har erfaring med hjemmefra, siger han.

Både forslaget om danskundervisning ude på arbejdspladserne og hurtigere vurdering af flygtninge og indvandreres kompetencer er forslag, LO allerede sidste år selv stillede til Carsten Koch-udvalget.

Nyttejob skal bruges med omtanke
LO er dog skeptisk over for, om regeringens forslag om at sende flygtninge og indvandrere i nyttejob har en gavnlig virkning. Der er således ikke noget belæg for, at nyttejob får arbejdsløse i ordinær beskæftigelse.

? Der er ingen opkvalificering i nyttejob. Formålet med nyttejob er ikke at få arbejdsløse i beskæftigelse, men har udelukkende til formål, at arbejdsløse skal arbejde for ydelsen, siger Ejner K. Holst.

Læs regeringens udspil ?Alle skal bidrage?.

Kontakt: pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.