De danske erhvervsuddannelser er kendetegnet ved deres tætte vekslen mellem skole og praktik. Det giver de unge en tilknytning til arbejdsmarkedet allerede under deres uddannelse, som kommer både dem og arbejdsgiverne til gavn. Samtidig er arbejdsmarkedets parter tæt involveret i udviklingen og tilrettelæggelsen af de danske erhvervsuddannelser. Det angives ofte som én af årsagerne til, at vi i Danmark har en relativt lav ungdomsarbejdsløshed sammenlignet med mange andre europæiske lande.

? De danske erhvervsuddannelser er et strålende eksempel på, hvordan en tæt involvering af arbejdsmarkedets parter bidrager til at løse en opgave, som har afgørende betydning for hele samfundet. I dette tilfælde at sikre faglært arbejdskraft en meget høj kvalitet. Det har de også fået øjnene op for i resten af Europa. Derfor håber vi, at parlamentarikerne vil tage deres erfaringer fra besøget med tilbage til Bruxelles og arbejde for, at den sociale dialog bliver styrket på europæisk niveau, siger LO?s internationale sekretær Marie-Louise Knuppert.

Fakta:

En delegation fra Europa-Parlamentets udvalg for beskæftigelse og sociale anliggender besøger Danmark den 16. ? 18. marts 2015. Udover at mødes med LO og DA skal de bl.a. mødes med medlemmer af både Folketingets beskæftigelsesudvalg og Europaudvalg. De skal også mødes med Beskæftigelsesministeren og besøge en række uddannelsesinstitutioner.

Læs mere på Europa-Parlamentets hjemmeside, hvor du også kan læse rapporten “Youth Unemployment and the Skills Mismatch in Denmark?

Kontakt: Pressekonsulent, Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.