LO og FTF sætter i dag fokus på ligeløn i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag ved et debat-arrangement i LO-huset.

Uligeløn står i vejen
? Den store forskel, der er på mænd og kvinders løn, er en knude, vi skal have løst. Den står simpelthen i vejen for, at vi ? med overbevisning i stemmen ? kan kalde os et ligestillet land, siger Lizette Risgaard.

? Hvis vi vil de kønsbestemte lønforskelle til livs, skal vi have flere redskaber i brug: overenskomster og aftaler, undervisning og lovgivning for bare at nævne nogle. Og vi vil sammen med FTF tage et grundigt kig i værktøjskassen i dag, siger Lizette Risgaard, som mener, at ansvaret for uligelønnen ligger på mange skuldre.

? Der er meget tabu forbundet med uligeløn ude på arbejdspladserne. Så lønforskellene putter sig. Og får lov til det. Det skal vi have gjort op med. Ligesom vi skal kæmpe os fri af stereotyper, og begynde at sætte større pris på det arbejde, som mange kvinder udfører.

Lizette Risgaard mener, at der stadig er meget at kæmpe for 8. marts, både i Danmark og internationalt. I Danmark fremhæver hun også kampen for en mere ligestillet barsel og efterlyser en hårdere kurs over for seksuelle krænkelser på arbejdspladsen.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.