FTF støtter som udgangspunkt ønsket om mere overskuelige regler.
Men FTF mener dog ikke, at ønsket om overskuelighed er en saglig grund til at begrænse støtteperioden, hvor der kan søges SVU for den gruppe, som har de største udfordringer med skolegang og uddannelse, nemlig de unge deltagere i FVU og ordblindeundervisning.
I dag kan uddannelsessøgende i alderen 20-24 år få SVU til forberedende voksenundervisning (FVU), ordblindeundervisning og specialundervisning for voksne i op til 18 uger. Når den unge fylder 25, begynder pågældende på den 40-ugers ramme, som gælder for støttemodtagere der er fyldt 25.
Med forslaget begrænses de unge støttemodtageres samlede støtteramme fra 58 til 40 uger fordi den SVU, der er modtaget før pågældende fylder 25, skal tælles med i rammen på 40 uger, som gælder for personer, der er fyldt 25 år.
Det er en ændring, der kan opleves som et stort problem af den enkelte, og samtidig forringe en sårbar gruppes muligheder for kompetenceløft, som giver bedre adgang til arbejdsmarked og uddannelse.
De unge under 25, som modtager SVU, udgør i dag en ganske lille gruppe, og udgiften hertil er forsvindende lille, sammenlignet med de øvrige aldersgrupper. Det er svært at se nogen økonomisk begrundelse for, at gruppens vilkår forringes, ved at støtterammen for SVU begrænses til 40 uger i alt.
FTF foreslår, at muligheden for at tillægge de under-25-årige ekstra 18 ugers SVU til fx ordblindeundervisning og FVU opretholdes.