Regeringen har i dag nedsat en dagpengekommission, som skal endevende dagpengereglerne og komme med forslag til, hvordan et fremtidigt dagpengesystem skal se ud. Økonomiprofessor Nina Schmidt kommer til at stå i spidsen for kommissionen, som skal være færdig ved årsskiftet 2015/16. Kommissionen består i øvrigt af fem eksperter og fire medlemmer udpeget af arbejdsmarkedets parter.  
FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, roser regeringens initiativ – ikke mindst at kommissionen har fået til opgave at analysere dagpengesystemet meget bredt.
"Det er godt, at regeringen nedsætter en kommission, der skal tage grundlæggende fat om centrale problemer i dagpengesystemet. For FTF er det afgørende, at dagpengesystemet kommer til at matcher arbejdsmarkedet bedre end i dag. Især er det glædeligt, at kommissionen har en bred sammensætning og omfatter arbejdsmarkedets parter", siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.
Lemp genoptjeningskravet 
FTF mener blandt andet, at der brug for bedre regler for supplerende dagpenge, så løst ansatte kan modtage dem uden særlige begrænsninger.
Samtidig skal genoptjeningskravet sænkes fra de nuværende 52 uger. Det er i dag alt for svært at genoptjene retten til dagpenge, mener FTF. Tæt på 34.000 danskere mistede dagpengene i 2013, og i år forventes 14.000 at miste dagpengene. De 34.000 personer er næsten ti gange flere, end regeringens første skøn i 2010, hvor dagpengereformen blev vedtaget.