Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er så opsat på at lande en aftale om en reform af beskæftigelsesindsatsen, at hun er villig til at indgå aftalen uden om Venstre. På et møde om fremtidens beskæftigelsesreform på Folkemødet i dag sagde hun:
"Jeg er villig til at udskyde sommerferien for at lande en bred politisk aftale om en beskæftigelsesreform. Men hvis der er nogle partier, der ikke vil tage ansvar for en reform, er jeg også villig til at lave en aftale uden dem – og i stedet lave aftalen med dem, der vil tage ansvar", sagde Mette Frederiksen.
FTF’s formand Bente Sorgenfrey og LO’s formand Harald Børsting bakkede samstemmende op på mødet, der foregik i Folkets Hus, FTF’s og LO’s fælles base på Folkemødet.
Begge formænd opfordrede Mette Frederiksen til at få aftalen om en beskæftigelsesreform handlet på plads inden sommerferien – med dem der vil. Det vil med andre ord sige Dansk Folkeparti.
Både Bente Sorgenfrey og Harald Børsting nævnte konkret DF som mulig aftalepart for at få aftalen på plads inden sommerferien.