Udviklingspolitikken bliver vigtigere og vigtigere i takt med globaliseringen. Og det er derfor vigtigt, at Danmark aktivt bruger udviklingsbistanden til at præge det globale samfund og hjælpe udviklingslande med at opbygge solidariske velfærdsamfund – ligesom det danske. Det skriver FTF i sin nye strategi for udviklingsbistanden. FTF ønsker med strategien at lægge særlig vægt på at styrke civilsamfundet – ikke mindst ved at inddrage de faglige organisationer.
For at civilsamfundet kan blomstre, må staten kunne tilbyde uddannelse, sundhed og socialsikring. Derfor mener FTF, at Danmark gennem udviklingsbistanden skal hjælpe svage stater med at opbygge en stærk offentlig sektor og en velreguleret privat sektor.
Et aktivt civilsamfund bygger på en stærk offentlig sektor
FTF mener, at Danmark gennem sit konkrete engagement for udvikling og fattigdomsbekæmpelse kan bidrage til at skabe respekt for de værdier og de forudsætninger, som tilsammen har skabt et demokratisk velfærdssamfund gennem en stærk offentlig sektor og en velreguleret privat sektor.
FTF arbejder allerede på mange niveauer for at sætte sit præg på udviklingspolitikken. Sammen med LO har FTF oprettet Ulandssekretariatet, der står for den konkrete implementering af en stor del af fagbevægelsens udviklingsbistand. Herudover arbejder FTF tæt med flere søsterorganisationer i udviklingslandene og hjælper medlemsorganisationerne, når de søger midler til udviklingsprojekter i fonde og puljer.