Hvornår har du sidst tjekket din lønseddel? Måske skulle du lige undersøge, om du nu også har fået udbetalt den løn, du skal have.

Hele 54 pct. af danskerne har oplevet, at der er fejl i deres lønseddel. Det viser en TNS Gallup-undersøgelse foretaget for LO og FTF. Problemer med fejl i lønsedlen ville højst sandsynligt blive opdaget i langt højere grad, hvis alle tjekkede deres lønsedler. Men sådan er det ikke. Kun 49 pct. tjekker deres lønseddel hver gang.

Tjek din lønseddel hver gang

? Så høj en andel af fejl er skræmmende. Det er noget rod, at så mange virksomheder ikke har styr på deres papirer, ikke mindst fordi en del af dem er offentlige myndigheder. Derfor er det vigtigt at holde øje med sin lønseddel, siger FTF?s formand Bente Sorgenfrey.

LO?s formand Harald Børsting er enig:

? Jeg kan kun på det allerkraftigste opfordre alle til at tjekke deres lønseddel hver gang. Hvis man er tvivl, bør man kontakte sin fagforening for at få redt trådene ud. siger LO?s formand Harald Børsting.

Få hjælp til at tjekke lønnen

LO og FTF sætter i de kommende uger fokus på vigtigheden af, at holde styr på lønsedlen. Man vil bl.a. kunne teste sig selv og få værktøjer til at tjekke de vigtigste steder på lønsedlen.

Løntjek-kampagnen er en del af LO og FTF?s fælles OK-indsats, der har som mål at fortælle danskerne om nytten af overenskomsterne og de faglige fællesskaber i OK fagforeninger. Kampagnen starter mandag den 28. oktober med annoncer på flere landsdækkende netmedier og Facebook. Desuden foregår der lokale aktiviteter rundt omkring i landet, hvor fagforeninger tager på løntjek i virksomheder, møder folk på gader og stræder og holder ekstra åbent. Se desuden ErDuOK.dk, facebook.com/erduok, lo.dk, ftf.dk.

FAKTA
Er man i tvivl om tallene på lønsedlen, når det gælder fx tillæg eller pension, er det en god ide at ringe til sin OK fagforening og få redt trådene ud. Det bør ikke give den enkelte problemer, da begge parter jo har skrevet under på løn- og arbejdsvilkårene.

Læs notat om Gallup-undersøgelse her

Kontakt: Kommunikationskonsulent i LO Søren Gisselmann, tlf. 20 98 67 89
Kommunikationskonsulent i FTF Louise Knuth Pedersen, Tlf. 40 40 88 27.