FTF har modtaget  forslag til ændring af lov om AER m.m.  i høring og har følgende bemærkninger:
I relation til finanslovsaftalen mellem regeringen og et bredt flertal i Folketinget om på sigt at få løst praktikpladsproblemet og få skabt et kvalitativ bedre erhvervsuddannelsessystem kan FTF støtte, at der sker en finansieringsomlægning af den eksisterende AER-lovgivning.
FTF er dermed positiv overfor, at arbejdsgiverne fra og med 1. januar 2013 overtager finansieringen af skolepraktikydelsen til elever i skolepraktik. 
FTF støtter også forslaget om at omlægge arbejdsgiverbidraget til AER til et bredere uddannelsesbidrag, som ud over at dække udgifterne til de ordninger, der i dag er dækket af arbejdsgiverbidraget også omfatter finansieringen af skolepraktikydelsen.
Det virker derfor også naturligt på baggrund af finansieringsomlægningen, at lovens titel ændres til lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB). På denne måde tydeliggøres arbejdsgivernes bredere finansieringsansvar.
Det foreslås endvidere, at der sker en ophævelse af de eksisterende præmie- og bonusordning på op til 70.000 kr og indførelse af en midlertidig ordning i 2013. FTF finder, at det er en god ide at ophæve ordningen, da udgifterne til denne har betydet et markant udgiftspres for den nuværende AER-ordning. (i 2011 udgjorde ordningen 34 pct. af AER´s samlede udgifter)
Afslutningsvis vil FTF nævne, at det virker uklart hvilken betydning AER´s nuværende alvorlige økonomiske situation vil få ved overgangen til en bredere AUB-ordning. (negativ egenkapital og negativ likviditet på flere mia. kr.)