FTF har modtaget ”Forslag til Lov om ændring af love om arbejdsmiljø og om ophævelse af lov om arbejdsmiljøcertifikat til virksomheder” i høring og har følgende bemærkninger:

FTF støtter fuldt ud forslaget om, at arbejdsmiljøloven præciseres således, at det tydeligt fremgår, at det psykiske arbejdsmiljø også er omfattet. Det er et vigtigt signal at sende til arbejdsgiverne. Det vil skærpe opmærksomheden på, at det psykiske arbejdsmiljø er ligestillet med det fysiske arbejdsmiljø, og at arbejdsgiveren har pligt til at håndtere begge dele ift. sine ansatte.

FTF støtter ligeledes justeringerne af certificeringsordningen. De er både nødvendige og positive. Særligt den første justering, der stiller krav om, at inspektions- og certificeringsorganet fremover skal kontrollere arbejdsmiljøet inden for to certificeringsperioder (6 år) – herunder det materielle arbejdsmiljø, på alle produktionsenheder, der er omfattet af et anerkendt arbejdsmiljøcertifikatet. Det vil forbedre mulighederne for at sikre, at en arbejdsplads med et arbejdsmiljøcertifikat rent faktisk også har styr på arbejdsmiljøet. Det har desværre ikke altid været tilfældet.