Den Nordiske Folkhøjskole i Genève begyndte i 1931 og har til formål at øge bevidstheden om globalisering og internationalisering i de nordiske, faglige organisationer samt at styrke det nordiske samarbejde. Skolen samler deltagere fra Island, Sverige, Norge, Finland, Danmark og Grønland.
På dette 4 ugers kursus møder du arbejdsmarkedsparter fra hele verden på ILO konferencen i Geneve.
KursusledelseSkolen arbejder med lærere fra de nordiske lande, som er ansat i hele kursusperioden. Undervisningen består af forelæsninger, studiebesøg og projektarbejde. I undervisningen lægges der vægt på gruppearbejde med underviserens hjælp og vejledning. Desuden vil der være særligt sagkyndige gæsteforelæsere.
Kursafgift
Kursusprisen er 28.000,- svenske kroner. Heri er inkluderet udgifter til ophold (dobbeltværelser), fortæring samt rejseudgifter til og fra deltagernes hjemsted til kursusstedet og rejseforsikring. Beløbet dækker ikke lommepenge, arbejdstab, eller andre udgifter. Stipendier Stipendier gives af flere fagforbund og lokale organisationer. Deltagerne opfordres til at søge disse stipendier i sin lokale afdeling eller forbund.
Forkundskaber
I kursusfællesskabet anvender vi vores respektive modersmål. Alle deltagere må forstå og kunne gøre sig forståeligt på nogle af sprogene dansk, svensk eller norsk. Forelæsninger og studiebesøg på engelsk vil forekomme samt læsning af engelske tekster. Ved forelæsninger på andre sprog end engelsk vil der være tolkebistand. En stor del af kurset består af arbejde i projektgrupper. Det er derfor en fordel, hvis deltagerne har erfaring med dette.
Ansøgning
Vedlagte tilmeldingsblanket udfyldes og returneres til LO Danmark, att. Jens Erik Ohrt. Ønskes flere ansøgningsskemaer eller oplysninger kan du kontakte: LO Danmark: Islands Brygge 32 D 2300 København S Tlf.: 3524 6000 Fax: 3524 6300 Spørg efter Jens Erik Ohrt, e-mail: Tilmeld dig her
Mere om kurset:
Del 1:
Forkursus på Runö konferencegård (nord for Stockholm) i Sverige den 11.-14. april 2013.
Her introduceres internationale forhold, kursets arbejdsformer, det nordiske samarbejde og den nordiske sprogforståelse i form af forelæsninger, diskussioner og gruppearbejde. Starter kl. 12.00 torsdag den 11. april og afsluttes kl. 16.00 søndag den 14. april.
Del 2:
Projektgruppearbejde, som foregår på nettet i april – maj måned. Omfang: Ca. 30 timers arbejde ved computeren, når du selv har tid.
Del 3:
Hovedkursus i Genève den 2.-21. juni. Hovedsageligt projektarbejde om globaliseringsspørgsmål hvor ILO’s arbejdskonference er i fokus. Studiebesøg til internationale, faglige organisationer, FN og WTO, forelæsninger og diskussioner. Kurset afsluttes med en mundtlig og skriftlig præsentation af projektgruppernes arbejde.