Regeringens udspil til en skattereform vil gøre det mere økonomisk tillokkende at arbejde mere. Det skal blandt andet ske ved at hæve grænsen for, hvornår lønmodtagerne skal betale topskat. Samtidig skal beskæftigelsesfradraget gøres større, og det er  fordelingsmæssigt balanceret.
Sådan vurderer FTF forslaget, der netop er præsenteret. Som hovedorganisation for 450.000 privat og offentligt ansatte med kort og mellemlang uddannelse er FTF tilhænger af, at regeringen vil hæve grænsen for, hvornår lønmodtagerne skal betale topskat.
I dag betaler over hver fjerde FTF’er topskat. En opgørelse viser, at 27 procent af FTF’erne i dag bliver ramt af topskatten, der skal betales af en indkomst på over 389.000 kroner. Grænsen bliver fra 2014 hævet til 409.000, men ifølge regeringens nye udspil skal beløbet i 2022 være 467.000 kroner.
"FTF er tilhænger af, at vi letter skatten på arbejde. Det skal bedre kunne betale sig at arbejde," siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey.
Har allerede betalt
Hun kan dog godt leve med, at grænsen ikke hæves så meget, hvis det kommer dagpengemodtagerne til gode.
"De ledige har allerede betalt en gang med halveringen af dagpengeperioden. Så ser vi hellere et lidt mindre løft af grænsen for topskatten," siger Bente Sorgenfrey.
Hun er til gengæld meget positiv over for planerne om at hæve beskæftigelsesfradraget. I dag er fradraget på 4,4 procent, men det vil regeringen hæve til 10,65 procent frem mod 2020. Det vil have stor betydning for dem med lav indkomst og gøre det endnu mere økonomisk tillokkende at arbejde.
Bente Sorgenfrey tager imidlertid afstand fra regeringens plan om at lade den såkaldte lønsumsafgift stige til 12,3 procent.
Regeringen vil beskatte medarbejdere
Problemet er ifølge FTF, at lønsumsafgiften er en skat på medarbejderne i den finansielle sektor. Regeringen kommer med andre ord til at straffe banker og pengeinstitutter for at ansætte medarbejdere.
FTF har intet imod en øget beskatning af bankerne for et lignende beløb, men det skal ikke ske via lønsummen, når Danmark netop har brug for, at der skabes flere job.

Tilsvarende er FTF bekymret for, om planerne for øget pensionsbeskatning vil mindske lysten til at tage økonomisk ansvar for egen alderdom.
FTF savner et mere offensivt udspil i forhold til skatteindtægterne. FTF havde blandt andet gerne set, at regeringen øgede formuebeskatningen og boligbeskatningen. Derfor roser FTF også regeringen for at ville sænke rentefradraget for boligejere, da det vil ramme samme målgruppe.