Den internationale fagbevægelse har netop på deres kongres enstemmigt vedtaget en udtalelse, der fordømmer det iranske præstestyres krænkelser af menneskerettigheder.

Vi har med gru fulgt det iranske regimes brutale forsøg på at nedkæmpe opstanden i Iran. Flere hundrede er blevet dræbt, og 15.000 aktivister – heriblandt mange faglige – er fængslet og risikerer dødsstraf

LIZETTE RISGAARD

“Vi har med gru fulgt det iranske regimes brutale forsøg på at nedkæmpe opstanden i Iran. Flere hundrede er blevet dræbt, og 15.000 aktivister – heriblandt mange faglige – er fængslet og risikerer dødsstraf,” siger Lizette Risgaard.

Protesterne startede med, at en gruppe kvinder gik på gaden i protest mod kvindeundertrykkende lovning. Kampen har bredt sig, og tusindvis af mænd er nu også gået på gaden for at bakke op.

Samtidig er der flere steder i Iran strejker med krav om demokrati og respekt for faglige rettigheder.

Lizette på talerstolen i Melbourne

“Jeg er fuld af beundring for de modige iranere, der dag efter dag, uge efter uge og måned efter måned fortsætter med at gå på gaden og kræver et liv i frihed,” siger Lizette Risgaard.

En samlet kongres slår fast, at de fængslede aktivister skal løslades og bakker helhjertet op om kvindernes kamp for ligestilling.

Læs hele udtalelsen fra den internationale fagbevægelse her.