Den 7. oktober er ikke bare en helt tilfældig fredag. Dagen markerer nemlig også World Day for Decent Work, og det er 15. gang, at datoen dedikeres til arbejdstagere verden over.

Det er International Trade Union Confederation (ITUC), som står bag initiativet, og siden 2008 har markeringen hvert år været en fast tradition.

I år er retfærdig løn sat på dagsorden på årets ”World Day for Decent Work”. Og det kunne næsten ikke falde på et bedre tidspunkt.

Det er helt afgørende, at alle lønmodtagere får en retfærdig løn, som de kan leve af i en tid, hvor købekraften kraftigt udhules

BENTE SORGENFREY

Vi lever i en tid, hvor den stigende inflation sætter sine spor over hele Europa. Samtidig oplever vi nu en energikrise, der sætter den enkelte husstand under et stort pres og øger fattigdom og ulighed.

”Den høje inflation gør at husstandene er pressede. Det gælder ikke bare i Danmark, men i hele Europa. Derfor er det vigtigt at dagsordensætte dette på den internationale dag for Decent Work. Det er helt afgørende, at alle lønmodtagere får en retfærdig løn, som de kan leve af i en tid, hvor købekraften kraftigt udhules”, udtaler Bente Sorgenfrey.

Det kommer ikke af sig selv!

ITUC efterlyser, at verden får en ny social kontrakt med lønretfærdighed i centrum. Der er endnu mere behov for social beskyttelse, mens arbejdstagernes fundamentale rettigheder skal respekteres.

”Ordentlige løn og arbejdsvilkår er hvad vi kæmper for i fagbevægelsen – det kommer ikke af sig selv. Det er vigtigt, at vi udnytter en dag som i dag til at sætte anstændigt arbejde og kampen for lønmodtagerrettigheder på dagsordenen verden over” – Bente Sorgenfrey.

Har du lyst til at læse nærmere om World Day of Decent Work, kan du gøre det på ITUC’s hjemmeside her!