Platformsarbejde i Norden og Tyskland er markant forskelligt. Platformsarbejdere i Norden er oftest lavtuddannede eller minoriteter, mens det i Tyskland oftest er folk, der har et højere uddannelsesniveau end gennemsnittet.

På webinaret indledte Kristina Brike Daniels, direktør ved Frederich Ebert Stiftung, med at sætte fokus på den store rolle, som fagforeningerne har spillet i Norden. Hun pointerede, at fagforeningernes arbejde har medført, at platformsarbejde i højere grad bliver betragtet ligeværdigt med andet arbejde.

Platformsarbejdere i Danmark

Anna Ilsøe, forsker ved FAOS på Københavns Universitet, deltog også på webinaret, og hun fremhævede, at der i Danmark i 2019 kun var 1% af danskerne, der har arbejdet på en platform. Af platformsarbejderne har 2/3 suppleret indkomsten med et andet arbejde. Til sammenligning har 6% af tyskerne suppleret deres lønindkomst med 25% fra platformsarbejde.

Læsetips

Eurofound har undersøgt europæernes holdning til Ukraine. Europæerne støtter dem humanitære hjælp til Ukraine, økonomiske sanktioner mod Rusland og militærhjælp til Ukraine.