Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard har holdt møde med den ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinik.

På mødet drøftede de blandt andet betydningen af ordentlige vilkår på arbejdsmarkedet for ukrainske fordrevne, der befinder sig i en sårbar situation.

”Det er efter mit møde med ambassadøren helt klart mit indtryk, at ukrainerne gerne vil arbejde, mens de opholder sig i Danmark, når de har fået tilbudt en bolig og styr på det grundlæggende.

Det er positivt og værdsat, og fagbevægelsen byder de ukrainske kolleger velkommen”, siger Lizette Risgaard.

Det er afgørende, at ukrainerne i Danmark bydes ind på ordentlige og sædvanlige danske løn- og arbejdsvilkår. Andet kan vi ikke være bekendt – og opstår der problemer, stiller fagbevægelsen sig gerne til rådighed med hjælp

LIZETTE RISGAARD

Mange ukrainere i Danmark er i dialog med ambassaden, og ambassadøren kunne med det afsæt oplyse, at de kommer med vidt forskellige baggrunde i forhold til arbejde og uddannelse.

”Derfor er det vigtigt, at vi i Danmark har blik for, at alle ikke nødvendigvis skal arbejde med det samme – og at der kan være brug for fx hurtig gennemgang af uddannelsespapirer og afklaring af kompetencer, for vi har jo brug for flere kolleger i mange forskellige brancher,” siger Lizette Risgaard.

FH og den ukrainske ambassade arbejder sammen

På mødet drøftedes bl.a. integration på arbejdsmarkedet.

”Det er afgørende, at ukrainerne i Danmark bydes ind på ordentlige og sædvanlige danske løn- og arbejdsvilkår.

Andet kan vi ikke være bekendt – og opstår der problemer, stiller fagbevægelsen sig gerne til rådighed med hjælp”, siger Lizette Risgaard.

Det blev i den forbindelse aftalt, at Fagbevægelsens Hovedorganisation samarbejder med ambassaden om materialer med information om det danske arbejdsmarked til ambassadens hjemmeside.