FH appellerede allerede i fredags til den russiske landsorganisation FNPR om at gøre sin indflydelse gældende over for præsident Putin for at få krigen stoppet.

Men tværtimod udsendte FNPR en erklæring, hvor den bakker op om invasionen og ”afnazificeringen” af Ukraine.

Den russiske fagbevægelse benytter sig hermed af samme sprogbrug som Putin. Udtalelsen slutter med ordene ”Hitler og Zelensky kommer og går, men international solidaritet mellem arbejderne består. Fred til landene! Til kamp mod nationalfascisterne!”.

Den russiske invasion i Ukraine er det rene galimatias og den russiske regering forbryder sig mod alt, hvad internationalt samarbejde bygger på. Invasionen har voldsomme konsekvenser for den ukrainske befolkning, der står ansigt til ansigt med en reel katastrofe

LIZETTE RISGAARD

”Udtalelserne er fuldstændig uforenelige med at være medlem af lønmodtagernes internationale fællesskab, ITUC (International Trade Union Confederation).

Derfor stiller vi FNPR over for følgende ultimatum:

Enten trækker de deres udtalelser tilbage og tager afstand fra invasionen, eller også må de suspenderes fra de internationale faglige organisationer, som de er medlem af. Det forventer jeg, at resten af ITUC er enige med os i”, siger Lizette Risgaard.

FH’s formand kalder den russiske invasion af Ukraine for et brud på folkeretten og et fuldtonet angreb på grundlæggende demokratiske værdier.

”Den russiske invasion i Ukraine er det rene galimatias og den russiske regering forbryder sig mod alt, hvad internationalt samarbejde bygger på.

Invasionen har voldsomme konsekvenser for den ukrainske befolkning, der står ansigt til ansigt med en reel katastrofe”, siger Lizette Risgaard.

Angrebet på Ukraine er et angreb på os alle, da russisk imperialisme ikke er foreneligt med demokrati og sikkerhed i Europa.