Hvis det står til fagbevægelsen, bør regeringen hurtigst muligt indkalde de centrale parter på arbejdsmarkedet til forhandlinger om coronapas for de ansatte.

Det siger Lizette Risgaard, der er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

’Det er vigtigt, at vi sammen kommer godt igennem vinteren og passer på hinanden som gode kolleger. Derfor synes vi, at regeringen skal indkalde til en trepartsforhandling for at finde løsninger ift. arbejdsmarked og coronapas”, siger Lizette Risgaard.

Coronapas skal være sagligt begrundet

FH mener, at lønmodtagerne må bidrage til, at det er sikkert at gå på arbejde, så vi ikke igen ryger ind i en nedlukning af samfundet.

’Vi ser coronapasset som en mulig løsning på arbejdspladserne, men det kræver naturligvis, at Folketinget sikrer den nødvendige lovhjemmel. Og det skal vel at mærke være arbejdsgivere, der har en saglig grund, der kan kræve coronapas. Vigtigt er det også, at vi må fastholde, at det er arbejdstid, hvis det er nødvendigt at lade sig teste eller vaccinere for at have et grønt coronapas”, siger Lizette Risgaard.