De 40 personer, som sanktionerne er rettet mod inkluderer ikke Alexander Lukashenko, der blev erklæret som vinder af præsidentvalget.

– Det overrasker mig, men jeg kan forstå, at stats- og regeringscheferne ønsker at holde noget af krudtet tørt, så Lukashenko kan komme på listen, når og hvis sanktionerne skærpes.

Bente Sorgenfrey havde tidligere på ugen et møde med Hvideruslands ambassadør i Danmark, hvor den alvorlige situation i landet blev drøftet.

Sanktioner er vigtige, men lige nu gælder det om, at vi støtter op om de kræfter, der vil gøre op med årtiers diktatur i Hviderusland

Bente Sorgenfrey

– Jeg synes, det er vigtigt, at vi fra fagbevægelsen tager den direkte drøftelse med Hvideruslands repræsentant, når vi oplever så grove krænkelser af grundlæggende menneskerettigheder og faglige rettigheder, fortæller Bente Sorgenfrey.

– Mit indtryk var, at ambassadøren var lyttende, og jeg fik lejlighed til meget tydeligt at præsentere de krav, vi har formuleret fra nordisk fagbevægelse.

Bente Sorgenfrey er også tilfreds med, at EU’s stats- og regeringschefer sender en opfordring til EU-Kommissionen om at forberede en plan, der skal støtte demokratiudvikling i Hviderusland.  

– Sanktioner er vigtige, men lige nu gælder det om, at vi støtter op om de kræfter, der vil gøre op med årtiers diktatur i Hviderusland.