? Der står historisk mange til rådighed på arbejdsmarkedet i disse år, og i årene frem fortsætter arbejdsstyrken med at stige kraftigt. Den stigende efterspørgsel efter arbejdskraft bliver altså i meget stor udstrækning dækket af en udvidelse af arbejdsstyrken. Derfor falder ledigheden heller ikke i samme omfang, som beskæftigelsen stiger, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.

? Vi er ikke ved at løbe tør for arbejdskraft. Der er stadig mange, der står på spring for at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Og flere end den registrerede ledighed fortæller os. Fx er der 50.000 personer ud over de godt 100.000, som i øjeblikket aktivt søger arbejde, og som kan starte job inden for de næste par uger. Af forskellige årsager indgår de bare ikke i denne statistik over arbejdsløse, siger Mette Hørdum Larsen.

? Samtidig er der mange beskæftigede, der har et ønske om at arbejde flere timer. Det svarer faktisk til, at der ville kunne oprettes 50.000 ekstra fuldtidsstillinger, hvis de fik mulighed for at gå op i tid.

? I disse gode tider på arbejdsmarkedet med stigende efterspørgsel skal vi selvfølgelig udnytte det potentiale, der allerede er i den danske arbejdsstyrke. Vi står med en gylden mulighed for at sikre job til alle og flere arbejdstimer til de mennesker, som ønsker det, siger Mette Hørdum Larsen.

Kontakt:
LO?s pressekoordinator Anette Bindslev, 23 38 42 14 eller
økonom i LO Mette Hørdum Larsen, 27 29 17 37