? Arbejdsløsheden falder igen og bekræfter os i, at stigningen i marts var en enlig svale. Generelt er arbejdsløsheden også gradvist faldet siden midten af 2012, hvis man ser bort fra en periode fra midten af 2016 til midten af 2017, hvor en række tekniske forhold fik arbejdsløsheden til at stige. Der bliver stadig skabt mange nye job, og det giver gode muligheder for, at flere kan komme i job, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.

Arbejdsløsheden falder dog ikke i samme tempo, som beskæftigelsen stiger. Det skyldes, at arbejdstyrken stiger kraftigt i disse år.

? Den stigende arbejdsstyrke betyder, at der trods faldende ledighed fortsat er ledige hænder, fortsætter hun.

? Arbejdsstyrken vil fortsætte med at stige solidt de kommende år. Og der er mere end 100.000 bruttoledige, der er klar til at komme i arbejde. Derudover skal man huske på, at ikke alle personer uden arbejde er registeret ledige. Der er en gruppe, der reelt også er arbejdsløse, selv om de ikke indgår i statistikken over bruttoledige. Det gælder blandt andet dem, som har mistet dagpengeretten, det gælder kontanthjælpsmodtagere, der ikke visiteres jobparate, og det gælder hovedparten af de unge på uddannelseshjælp.

? Vi har en økonomi og et arbejdsmarked, som er i ganske fin form. Vi skal derfor udnytte de gode forudsætninger for at sikre job til alle, siger Mette Hørdum Larsen.

Kontakt: LO?s pressetelefon: 26 11 97 10.