Undervisningsministeriet har i dag offentliggjort de nye søgetal for ungdomsuddannelserne, og tallene viser, at 19,4 pct. i år har valgt en erhvervsuddannelse mod 18, 5 pct. sidste år.

? Det er dejligt at se, at flere års indsats for at trække flere til erhvervsuddannelserne begynder at give udbytte. Men det må ikke blive en sovepude. Der er stadig langt til 25 pct. i 2020, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

? Hvis vi skal uddanne de faglærte, vi får brug for i fremtiden, skal indsatsen for, at flere vælger en erhvervsuddannelse, forstærkes. Vi må samle alle parter om at styrke samarbejdet mellem grundskoler og erhvervsskoler i udskolingen, og vi må for alvor tage fat på at gøre 10. klasse til en start på en ungdomsuddannelse.

? Samtidig skal vi i vejledningen vise alle unge de spændende job, en erhvervsuddannelse kan føre til, og hvor mange videreuddannelsesmuligheder der er. Det er nødvendigt, at regeringen samarbejder med alle parter om at skabe resultater på dette område, siger Ejner K. Holst.

 

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.