I løbet af de sidste to år har en fælles politisk styregruppe mellem LO og FTF udarbejdet et forslag til grundlag for en eventuel ny hovedorganisation.
Styregruppen afsluttede sit arbejde i december 2017. I dag har LO’s Hovedbestyrelse og FTF’s Forretningsudvalg drøftet grundlaget og besluttet at indkalde til ekstraordinære kongresser for at beslutte, om der skal stiftes en ny fælles hovedorganisation for 1,5 mio. lønmodtagere.
Begge ekstraordinære kongresser afholdes 13. april i Odense, og her skal det besluttes, om der skal stiftes en ny hovedorganisation med virkning fra 1. januar 2019.
– Forbundene og hovedbestyrelsen i LO har haft en god debat om grundlaget for en ny hovedorganisation. Jeg synes, vi er nået frem til et stærkt grundlag for at beslutte, om vi skal etablere en ny hovedorganisation for lønmodtagerne i Danmark, siger LO’s formand Lizette Risgaard.  
– Det er en historisk mulighed for fagbevægelsen. Lønmodtagerne i Danmark kan få en meget stærk stemme – med en solidarisk vision og en handlekraftig organisation, siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey. 
Kontakt FTF:

Kommunikationschef,
Flemming Andersen:
3336 8804 el. 4036 8804
Formand,
Bente Sorgenfrey
3336 8801 el. 4045 2645