– Regeringen har en forkert diagnose om, at det ikke kan betale sig at arbejde. Det kan betale sig at arbejde på det danske arbejdsmarked både før og efter de her skattelettelser, understreger Lizette Risgaard.

Det nye jobfradrag finansieres primært af jobreformens fase I, som bestod af kontanthjælpsloftet, 225-timers-reglen og indførelse af integrationsydelsen. Og det er en social skæv prioritering, mener LO-formanden:

– Vi skal huske, at det i høj grad er samfundets svageste, der betaler gildet. Jeg mener grundlæggende ikke, at vi bliver et bedre samfund ved at flytte penge fra en mindre gruppe mennesker, der ikke har meget i forvejen, til en langt større gruppe, der knap vil kunne mærke skattelettelsen. Det er symbolpolitik med en meget uheldig social slagside, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.