Den nye aftale betyder, at bevisbyrden ?vendes om?. Fremover skal kommunen kunne pege på indsatser, hvor ?der er en realistisk forventning om, at borgeren kan udvikle sin arbejdsevne?, før end borgeren kan komme i et ressourceforløb.

? Det er et skridt i retning af at få færre meningsløse ressourceforløb. Vi har været vidne til alt for mange helt urimelige historier om meget syge eller nedslidte mennesker, der ikke har kunnet få førtidspension, fordi loven var for rigid. Jeg er tilfreds med, at den nye aftale medvirker til, at flere nedslidte ? som har behov for det ? fremover kan få førtidspension, siger Ejner K. Holst.

Nu skal vi også se på fleksjobordningen
Han ser nu frem til anden runde af evalueringen af de gældende regler for førtidspension og fleksjob, hvor fleksjobordningen skal under lup.

? Jeg håber, at vi her kan få lempet de alt for restriktive regler om fastholdelsesfleksjob, som blev indført i forbindelse med reformen af førtidspensions/fleksjob. LO, FTF og AC har lavet et fælles indspil til forbedringer, som vi håber politikerne vil blive inspireret af?, siger Ejner K. Holst.

LO?s forslag til forbedringer i føp/fleks-ordningen kan læses her

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.