Kommentaren kommer på baggrund af nye tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, der viser, at 30 pct. af de personer, der indgik de første 387 IGU-aftaler fra perioden juli 2016 til marts 2017, faldt fra. Det svarer til, at 117 personer afbrød eller ikke påbegyndte deres IGU-forløb.

? Det er selvfølgelig ærgerligt, at en så stor gruppe har afbrudt eller ikke påbegyndt deres IGU-forløb. Men det er forventeligt, at der vil være et vist frafald, når en ny ordning iværksættes og man først skal lære mål og indhold i forløbet at kende, siger Ejner K. Holst.

65 pct. af dem der droppede ud, er i hel eller delvis beskæftigelse efter seks måneder.

? Men det er positivt, at omkring 65 pct. af dem, der har afbrudt IGU-forløbet, er i hel eller delvis beskæftigelse efter seks måneder. Det glæder mig, at en stor del af dem, der har afbrudt IGU-forløbet, alligevel har fået foden inden for på arbejdsmarkedet. Formålet med IGU er jo netop at sikre en arbejdsmarkedstilknytning, siger Ejner K. Holst.

20 pct. af dem, der droppede IGU-forløbet i den pågældende periode, har været i fuld beskæftigelse i hele perioden.

? Fremover er det vigtigt, at der fortsat arbejdes på at sikre det rette match mellem virksomheden og udlændingen. Det vil uden tvivl medvirke til at reducerer frafaldet på integrationsgrunduddannelsen.

At der fortsat er interesse for IGU?en, viser de seneste tal for november, hvor der blev registeret 97 nye IGU-forløb. I alt er der indgået 1119 aftaler.

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.

Fakta:
Integrationsgrunduddannelsen (IGU) for flygtninge, der blev aftalt ved trepartsdrøftelserne om integration i foråret 2016, er et forløb, hvor flygtninge er i job og modtager relevant uddannelse ved siden af.