Der er dog stadig stor usikkerhed forbundet med tallene i øjeblikket. Det skyldes, at der fra juli-opgørelsen anvendes en ny datakilde og ændret opgørelsesmetode. Det gør det vanskeligt at tolke på både selve arbejdsløshedsniveauet samt udviklingen fra måned til måned. 

? Faldet i arbejdsløsheden afspejler den generelt positive udvikling på arbejdsmarkedet. Der bliver stadig skabt mange job, og det giver gode muligheder for, at flere kan komme tilbage i arbejde. Man skal dog stadig være forsigtig med at konkludere for fast på udviklingen i arbejdsløsheden i øjeblikket, da ændret metode og datakilde gør tallene meget usikre, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.

? Arbejdsløsheden falder dog ikke i samme tempo, som beskæftigelsen stiger. Det skyldes, at der kommer mange flere ind på arbejdsmarkedet i disse år, og der er derfor stadig ledige hænder til de mange job. Samtidig er der dog tegn på, at virksomhederne har sværere ved at skaffe den kvalificerede arbejdskraft, de efterspørger. Det gælder ikke mindst faglært arbejdskraft.

? Der er behov for en seriøs uddannelses- og opkvalificeringsindsats ? herunder for de arbejdsløse – der sikrer et godt match mellem de kvalifikationer, virksomhederne søger, og de kvalifikationer, arbejdsstyrken har.

? Samtidig er der brug for en succesfuld beskæftigelsespolitik og en stærk socialpolitisk indsats, så de, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet, kan få fodfæste. Det er der rigtig gode muligheder for i det aktuelle opsving. Vi skal have alle med, siger Mette Hørdum Larsen.