? Vi er glade for, at regeringen og Folketinget har fulgt op på betænkningen fra Ferielovudvalget. Det er kun rimeligt, at debuterende og tilbagevendte på arbejdsmarkedet har ret til at holde betalt ferie det første år, siger LO?s formand Lizette Risgaard.

Den kommende ferielov forventes at træde i kraft fra september 2020. Et bredt flertal i Folketinget har godkendt arbejdsmarkedets parters forslag om ?samtidighedsferie?, der sikrer, at alle kan holde betalt ferie i det første år på arbejdsmarkedet. Som det er nu, kan der gå helt op til 16 måneder, før nye på arbejdsmarkedet kan holde betalt ferie.

Aftalen er et oplagt eksempel på, at den danske model fungerer optimalt, mener Lizette Risgaard.

? Det er afgørende, at Danmark har en fleksibel og robust ferielov, som værner om lønmodtagerne og tager hensyn til arbejdsgiverne, siger hun.

Se animationsgrafik nedenfor

Her kan du læse Beskæftigelsesministeriets oplysningsmateriale:

Kontakt: LO pressetelefon 26 11 97 10.