Arbejdsmarkedets parter er blevet enige om en ordning, der sikrer danske lønmodtagere ?samtidighedsferie?. Forslaget er netop offentliggjort og skal vedtages i Folketinget.

? Vi er rigtig godt tilfredse med den her aftale. Den har den klare fordel, at folk, som kommer ud på arbejdsmarkedet for første gang, ikke længere skal vente helt op til 16 måneder før de kan holde betalt ferie, siger Lizette Risgaard.

Vores feriemønster er sikret

Forslaget betyder, at alle fortsat har fem ugers lovbestemt betalt ferie, og at det kendte feriemønster, med mindst tre ugers hovedferie om sommeren og fx en efterårsferie bevares. Loven ændrer ikke på de ekstra overenskomstaftalte feriegoder.

? Og så er jeg glad for, at vi bevarer ferietillægget på 1 procent for de månedslønnede og 12,5 procent feriegodtgørelse for de timelønnede, siger Lizette Risgaard.

Overgangsperiode

Ifølge forslaget skal den kommende ferielov træde i kraft den 1. september 2020. Inden da vil en overgangsordning sikre, at alle får de feriepenge, de er berettiget til efter de gamle regler. Lovforslaget sikrer, at der også i overgangen fra den gamle til den nye ferielov som hidtil kan holdes fem ugers betalt ferie. Feriepenge opsparet fra 1. september 2019 til 1. september 2020 placeres i en fond og udbetales ved pensionen.

Her kan du læse Beskæftigelsesministeriets oplysningsmateriale:

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.