– Jeg glæder mig meget til at diskutere med både lønmodtagere, politikere og alle andre, der interesserer sig for, hvor vi er på vej hen som samfund, siger Lizette Risgaard.

På de i alt 30 arrangementer sætter LO og FTF især fokus på tre emner:

  • Stop nedslidningen af lønmodtagerne, så alle kan blive på arbejdsmarkedet.
  • Investér i mennesker (uddannelse, sikkerhed og teknologi) i stedet for skattesænkninger.
  • Pas bedre på den offentlige sektor, der er forudsætningen for vores velfærd.

– Vi fik afværget regeringens forsøg på at forhøje pensionsalderen endnu mere end allerede aftalt. Men vi skal videre med at forbedre arbejdsmiljøet og skabe bedre muligheder for at skifte spor midt i arbejdslivet, så alle har en reel chance for at holde til den nuværende pensionsalder, siger Lizette Risgaard.

Mette F. og Thulesen Dahl bliver trækplaster

Et af trækplastrene i årets program i Folkets Hus bliver morgenmad med Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen og formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl. De to udgør i øjeblikket en spændende ny alliance i forsvaret for velfærdssamfundet.

– Lønmodtagerne går ind for et stærkt velfærdssamfund, hvor fællesskabet tilbyder gode løsninger, når det gælder børnepasning, ældrepleje, gratis hospitalsbehandling og uddannelse. Det ser ud til, at både Socialdemokratiet og DF er enige med os i, at det er vigtigere at værne om velfærdssamfundet end at sænke skatten for dem, som i forvejen har mest. Derfor er den nye politiske konstellation interessant, siger Lizette Risgaard.

Også beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, folketingspolitikere, forskere, chauffører, sosu’er, skuespillere, direktører, organisationsfolk og en enkelt borgmester lægger vejen forbi Folkets Hus.

Kontakt: LO’s pressetelefon 26 11 97 10.