Alene i marts er der etableret 121 nye forløb i den såkaldte integrationsgrunduddannelse, som arbejdsmarkedets parter og regeringen indgik i 2016. Det er det største antal aftaler, der er indgået på en måned, siden uddannelsen blev etableret sidste sommer. Det samlede antal aftaler mellem en flygtning og en arbejdsplads i Danmark er hermed nu oppe på 389 forløb. 1. januar var tallet 114 forløb. Det fremgår af nye tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Et godt redskab til at få fodfæste på arbejdsmarkedet
– IGU er et godt instrument, der kan bidrage til, at flere flygtninge får fodfæste på det danske arbejdsmarked. Det glæder mig, at virksomhederne og jobcentrene nu har fået den viden og de erfaringer, der skal til for at bruge integrationsgrunduddannelsen.

– Nu gælder det om at holde fast i den positive udvikling, hvor jobcentrene og virksomhederne sikrer et godt match mellem flygtninge og virksomheder, siger Lizette Risgaard.

250 private virksomheder har i alt ansat en IGU-elev. Det er en stigning på 70 inden for den sidste måned.

Fakta:

  • Integrationsgrunduddannelse, IGU er en 2-årig uddannelse, målrettet flygtninge mellem 18 og 40 år som har opholdt sig mindre end fem år i Danmark.
  • Uddannelsen består af 20 ugers undervisning og 84 ugers praktik på en virksomhed.
  • Lønnen til IGU-eleven er den overenskomstfastsatte løn til erhvervsgrunduddannelseselever.

Kontakt: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.