Det er positivt, at vi har fastholdt søgetallet til erhvervsuddannelserne, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

Imidlertid peger han også på, at der er meget langt til at nå 30 procent-målsætningen.

Det er helt nødvendigt, at vi får gang i alle de initiativer, der skal sikre, at flere unge søger en erhvervsuddannelse lige efter folkeskolen, siger Ejner K. Holst.

Vi må først og fremmest have styrket det erhvervsrettede element i den åbne skole, så de unge får øjnene op for de mange spændende muligheder, der ligger i erhvervsuddannelserne. Det er uddannelser, der åbner mange muligheder.

Virksomheder skal levere praktik
Han peger ligeledes på, at det er helt nødvendigt at drøfte, hvordan man kan styrke samarbejdet mellem 10. klasse og erhvervsskolerne. Her ligger en oplagt mulighed for at styrke overgangen fra skole til erhvervsuddannelse.

Det er rigtig fint, at EUX, hvor man kan tage både en erhvervsuddannelse og få studiekompetence, fortsat udvikler sig positivt. Meget peger på, at netop denne mulighed trækker nye til erhvervsuddannelserne. Men det er ikke tilstrækkeligt, siger Ejner K. Holst.

En helt afgørende forudsætning for at trække unge til erhvervsuddannelserne er imidlertid, at de og deres forældre føler sig trygge ved, at de kan få en praktikplads og gennemføre uddannelsen. Vi tog et stort skridt for at sikre dette ved trepartsaftalen. Nu er det op til virksomhederne at vise, at de byder de unge velkomne ved at oprette de nødvendige praktikpladser, siger Ejner K. Holst.

Læs mere på Undervisningsministeriets hjemmeside her

Kontakt: LO’s pressetelefon, 26 11 97 10.