? Først og fremmest vil jeg gerne ønske Troels Lund Poulsen tillykke. Vi håber på et godt og frugtbart samarbejde med ham og resten af regeringen til gavn for lønmodtagerne og for Danmark, siger LO?s formand Lizette Risgaard.

Samtidig takker LO tidligere beskæftigelsesminister Jørn Neergaard for samarbejdet:

? Vi har selvfølgelig ikke været enige med den tidligere beskæftigelsesminister og regeringen om alt. Men når det er lykkedes at lave trepartsaftaler, der blandt andet skal sikre praktikpladser til vores unge mennesker på erhvervsuddannelser, skyldes det også Jørn Neergaards store forståelse og respekt for den danske model. Det har jeg lyttet mig frem til også vil være den nye regerings linje og dermed noget, den nye minister vil videreføre, siger Lizette Risgaard.

I regeringsgrundlaget lægger den nye regering ud over trepartsforhandlingerne op til at fortsætte dialogen med arbejdsmarkedets parter i det såkaldte disruptionråd.

? Det er vigtigt, at regeringen fortsætter med at inddrage arbejdsmarkedets parter i de vigtige beslutninger for Danmarks fremtid. Nu ser vi frem til at møde den nye minister og ? efter overenskomstforhandlingerne i foråret ? at starte trepartsforhandlingerne igen, hvor vi skal have løst udfordringerne med at sikre en voksen- og videreuddannelse, der gør folk i stand til at uddanne sig til fremtidens behov gennem hele deres arbejdsliv, siger Lizette Risgaard.

Samtidig påpeger LO, at der allerede er store arbejdsopgave for den nye regering og den nye beskæftigelsesminister på en række vigtige områder:

? Arbejdsmiljøet er kun nævnt i en enkelt sætning i regeringsgrundlaget. Samtidig lægger regeringen op til at ville hæve pensionsalderen tidligere end allerede aftalt. Det er klart, at når så mange allerede i dag har svært ved at holde til et helt arbejdsliv uden at blive slidt ned, er det den helt forkerte vej at gå. Og det vil vi selvfølgelig tage op med den nye minister, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: LO?s pressetelefon 2611 9710.