Svigter arbejdsmiljøet

Nedskæringerne på arbejdsmiljøindsatsen og Arbejdstilsynet rammer hårdt på et område, der tværtimod trænger til en oprustning.

? Lønmodtagerne har brug for et bedre arbejdsmiljø, så helbredet kan holde hele arbejdslivet. Men nu tager regeringen penge fra arbejdsmiljøet samtidig med, at den stadig har planer om at hæve pensionsalderen yderligere. Det hænger ikke sammen, siger Lizette Risgaard om finanslovsaftalen, der er indgået mellem V, DF, K og LA.

Fortsat indsats mod social dumping

LO anerkender, at regeringen har afsat flere ressourcer til kampen mod social dumping.

? Det er endog meget sjældent, at vi oplever en blå regering afsætte midler til kampen mod social dumping. Men regeringen og DF har tilført midler til myndighedsindsatsen i 2018. Det vil jeg godt kvittere for. Det er en vigtig indsats, der tjener sig selv ind mange gange. Vi havde håbet på en permanent indsats på et højere niveau, men det her er trods alt en håndsrækning, siger Lizette Risgaard.

Nedskæringer på erhvervsskolerne

LO er derudover stærkt bekymret over, at regeringen har valgt at gennemføre besparelser på hele uddannelsesområdet, herunder også erhvervsskolerne. Under trepartsaftalen forpligtede regeringen sig til at finde 150 mio. kroner til at gennemføre aftalen om flere praktikpladser. I årets finanslov har regeringen afsat 150 mio. kroner, men samtidig også valgt at beskære erhvervsskolerne med 300 mio. kroner som en del af omprioriteringsbidraget.

? Regeringen havde lovet 150 mio. kr. til erhvervsskolerne, og det har den naturligvis holdt. Men når man så samtidig skærer 300 mio. på de samme skoler som en del af omprioriteringsbidraget, behøver man ikke være uddannet økonom for at regne ud, hvad det betyder. Det er fattigt, at regeringen har valgt at skære på dét, vi skal leve af i fremtiden: Veluddannet arbejdskraft, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: LO?s pressetelefon: 26 11 97 10.