? Det er et rigtigt godt og vigtigt signal at sende til de øvrige jobcentre. Vi ved, at vi i de kommende år vil stå med et stort overskud af ufaglærte, som ikke matcher de krav, der stilles på arbejdsmarkedet. Samtidig kommer vi til at mangle faglært arbejdskraft, og derfor har uddannelse måske aldrig været vigtigere end i dag, siger Ejner K. Host, næstformand i LO.

Det nye jobcenterindeks toppes af Frederikshavn-Læsø Kommune. Her har 552 ledige ? heraf 368 fra LO?s medlemsgrupper ? deltaget i uddannelse som led i deres aktivering.

Taler sit eget sprog
Omsat til indeksets værdier svarer det til, at uddannelses-andelen ligger på 48,4 procent i kommunen. Det er mere end dobbelt så meget som landsgennemsnittet på 23,7 procent. Og så er det et kraftigt spring sammenlignet med LO?s forrige jobcenterindeks, hvor andelen af uddannelse var på 9,2 procent i Frederikshavn-Læsø.

? Den forskel taler sit eget tydelige sprog. Og i LO bekræfter det os i, at uddannelse af både ufaglærte og faglærte virkelig skal stå højt på den politiske dagsorden, siger Ejner K. Holst.

Han suppleres af Cai Møller, der er formand for LO Vendsyssel og lokalt har lagt kræfter i at få byrådet til at opprioritere uddannelsesområdet for de arbejdsløse.

? Det var ikke mindst borgmesteren enig i, og byrådet fortjener ros for, at der blev afsat seks millioner kroner til opgaven, siger Cai Møller.

Opgøres hvert halve år
Ud over Frederikshavn-Læsø udgøres Top 5 på LO?s nye jobcenterindeks af Tønder, Thisted, Faaborg-Midtfyn og Favrskov kommuner. I alle fire tilfælde udgør andelen af uddannelse mindst 33 procent i jobcentrenes aktiveringsindsats.

Indekset måler jobcentrene på i alt fem parametre. Heriblandt indsatsen over for ledige på sygedagpenge og arbejdsløse med ikke-vestlig baggrund. Jobcenterindekset udgives hvert halve år.

Her finder du jobcenterindekset for hvert enkelt jobcenter
På den første side kan du se, på hvilken side du kan finde dit jobcenter.
Lokale Jobcenterindikatorer for 2. kvartal 2016

Her finder du jobcenterfigurerne
Lokale Jobcenterfigurer 2. kvartal 2016

Her finder du dit jobcenters placering set i forhold til landet
Landsindekset 2. kvartal 2016

Et hurtigt overblik over LO’s jobcenterindikatorer. Se notat

Et klart indblik i LO’s Jobcenterindeks’ indhold og opbygning. Læs her

Yderligere henvendelse: LO?s pressetelefon 26 11 97 10.

15. november 2016