Justitsministerens holdning står i skærende kontrast til LO-målgruppen, der i en ny Epinion-måling siger, at Uber bør forbydes at bedrive virksomhed i Danmark på baggrund af dommen i sommer, hvor seks chauffører blev dømt for ulovlig kørsel.

61 pct. af LO-målgruppen mener, at Uber bør forbydes at bedrive virksomhed i Danmark efter dommen. 17 pct. siger, at lovgivningen bør ændres, så Uber kan fortsætte deres tjenester, uden at leve op til de krav, der i dag er til taxakørsel. 22 pct. svarer ?ved ikke?.

Justitsministeren sagde tirsdag i et samråd, at han vil afvente, at selve virksomheden Uber sættes på anklagebænken, inden han ?sætter ind?.

? Byretten har allerede afgjort, at der er tale om piratkørsel. Så det er jo en politisk prioritering, om man vil sætte ekstra mandskab på gaderne for at stoppe den meget omfattende ulovlige Uber-kørsel, der jo er dybt konkurrenceforvridende over for taxachauffører, der overholder reglerne, får en ordentlig løn og betaler deres skat, siger Nanna Højlund.

LO har hele tiden ønsket, at der blev nedsat en taskforce bestående af politiet, SKAT og andre relevante myndigheder, der effektivt kan sætte ind over for den ulovlige kørsel.

? Men det ville politikerne desværre ikke være med til, og nu står vi i den her suppedas med en passiv regering, der blot ser på, at ulovlighederne fortsætter, siger Nanna Højlund.

Fakta om undersøgelsen: Data er indsamlet af Epinion for LO i perioden den 23. august-1. september 2016. Der er 1.224 respondenter fra LO-målgruppen i målingen. LO-målgruppen består af LO-medlemmer, medlemmer hos konkurrenter og ikke-medlemmer, der kunne have været medlem i et forbund under LO.

Kontakt: LO?s pressetelefon, 26 11 97 10.