Danskerne er tillidsfulde mennesker, men når det handler om deres lønseddel, er de lidt for tillidsfulde, viser en ny måling. Ifølge undersøgelsen, som Epinion har foretaget for LO og FTF, har 92 procent af danskerne tillid til, at der står det rigtige på lønsedlen. Men samtidig har næsten hver anden af de adspurgte fundet fejl, når de har sat sig ned og gennemgået, om deres timer, løn, tillæg, ferie og pension stemmer.

? Lønsedlen er et af de steder, hvor det altid er en god ide at tjekke efter. Det er ikke nødvendigvis fordi, arbejdsgiveren forsøger at snyde den ansatte, for fejl sker. Men når antallet af fejl, der opdages ved løntjek, stadig er så stort, vil jeg opfordre alle til at tjekke en ekstra gang. Tillid er godt ? her er kontrol bedre. Tænk lige hvor mange fejl, der måske slet ikke bliver opdaget og hvor mange penge, du måske bliver snydt for, siger LO?s formand Lizette Risgaard.

Sammen med deres medlemsforbund opfordrer LO og FTF, der tilsammen repræsenterer 1,5 millioner lønmodtagere, derfor danskerne til at sætte særligt fokus på lønsedlen. Enten ved selv at kigge den igennem eller søge hjælp i deres fagforening.

? Mange forstår ikke, hvad der står på deres lønseddel, og hvad de har ret til at få af tillæg, pension og løn. Derfor tilbyder vi som faglige organisationer at rådgive medlemmerne om, hvad de har krav på i deres overenskomst via løntjek over hele landet, siger FTF?s formand Bente Sorgenfrey.

Ifølge Epinions undersøgelse er det hele 45 procent af danskerne, der har fundet fejl i lønsedlen. Og fejl i lønsedlen koster typisk kroner og øre, når folk går glip af løn, tillæg, ferie, pension eller andre goder. Derfor går LO og FTF?s medlemsorganisationer ? det er fagforeningerne med det grønne OK-mærke ? på gaden og besøger arbejdspladser og laver løntjek i de næste fire uger med en ekstra opfordring til danskerne om at få kastet et ekstra blik på deres lønseddel og få hjælp hos deres fagforening.

Yderligere information:
Journalist Jens Peter Kildervang, FTF: 40 11 88 29 eller
kommunikationskonsulent Troels Gadegaard Frølich, LO: 26 58 80 43.