Kommentaren kommer på baggrund af Venstres udmelding om, at regeringen dropper den tidligere regerings ? endnu ikke vedtagne ? forslag om at give langtidsledige kontanthjælpsmodtagere en kontant bonus på max 9.000 kr. hvis de fandt et job i sidste halvår af 2015.

? Det var et både sympatisk og klogt forslag at tilskynde langtidsledige kontanthjælpsmodtagere til at komme i arbejde. Det betaler sig at arbejde i Danmark ? også for kontanthjælpsmodtagerne. En bonus ville have givet et ekstra skub ind på arbejdsmarkedet, siger Ejner K. Holst.

? Men nu er vi desværre tilbage i den gamle ?pisk-i-stedet-for-gulerod?-mentalitet, hvor kontanthjælpsmodtagere skal ?motiveres? via et kontanthjælpsloft, der summa summarum gør folk endnu fattigere. Det er ikke i orden. Det strider mod al sund fornuft. At gøre folk fattigere bringer dem ikke tættere på arbejdsmarkedet, siger Ejner K. Holst.

Før folketingsvalget var alle partier minus Liberal Alliance enige om at indføre en jobbonus til langtidsledige, der fandt et job i sidste halvdel af 2015, men nu har regeringen altså valgt at droppe forslaget.

Kontakt: pressekonsulent Morten Bruun, tlf. 29 89 16 16.