Flere politibetjente skal finansieres ved at skære på ungdomsuddannelserne. Det er resultatet af den politiaftale, der netop er indgået mellem regeringen, K, LA, DF og Socialdemokraterne.

? Vi har brug for hver eneste plads på landets erhvervsskoler, så derfor glæder det mig, at erhvervsuddannelserne næste år blev friholdt for besparelser på150 millioner kroner, da der skulle findes penge til flere politibetjente, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

? Vi ved, at vi får brug for tusindvis af faglærte i fremtiden. Vi skal leve af dygtige hænder og kloge hoveder, og derfor er det helt afgørende, at vi hele tiden udvikler vores erhvervsuddannelser.

Uklogt at spare i 2017, 2018 og 2019
? Derfor må jeg desværre også dryppe lidt malurt i bægeret, da den netop indgåede aftale betyder nedskæringer på de erhvervsfaglige uddannelser i både 2017, 2018 og 2019. Det er uden perspektiv, det går stik imod den nye erhvervsskolereform, der endelig gav erhvervsskolerne flere ressourcer, og det er direkte skadeligt for vores bestræbelser for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, siger Ejner K. Holst.

Desuden må vi desværre konstatere, at vores efteruddannelser på fx AMU samt produktionsskolerne allerede rammes af besparelser til næste år. Det er rigtig skidt, når vi ved, hvor vigtigt det er, at vi uddanner os hele livet.

? Med den her uddannelsespolitik risikerer vi, at det går ligesom manden med hesten. Han fodrede sin hest mindre og mindre hver dag, og det gik fint ? lige indtil den dag, hesten døde, siger Ejner K. Holst.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.