Der blev klappet igennem, da Sebastian og repræsentant for de hjemløses organisation SAND, René Nielsen samt to unge fra UngeCrew, mandag aften gik på podiet på LO-kongressen i Aalborg for at modtage LO-prisen på hver 100.000 kr.

Sebastian ? eller Knud Grabow Christensen, som han egentligt hedder ? har gennem de sidste mere end 40 år bidraget med sange og musik, som har ramt danskere i alle generationer lige i hjertekulen. ?Måske ku? vi?, ?Du er ikke alene? og fx ?Hodja fra Pjort? er blot et par stykker af dem.

? Sebastian har givet ? og giver os stadig ? med sin skattekiste fuld af vidunderlige sange utroligt mange gyldne øjeblikke, hvor vi uanset politisk ståsted kan samles om smukke fortællinger om kærlighed, sammenhold og retfærdighed, siger LO?s næstformand Lizette Risgaard, der overrakte prisen til Sebastian.

? Vi har valgt at give Sebastian LO-Prisen, fordi han gennem årtier har mindet os om, at vi som mennesker er en del af et fællesskab og ikke mindst, at vi skal tage hånd om dem, der har brug for hjælp. Det er budskaber, der er mere aktuelle end nogensinde i en verden med rå globalisering og stigende ulighed også i vores lille hjørne af verden, siger Lizette Risgaard.  (Link til selvstændig pressemeddelelse om Sebastian).

Pris til hjemløse der hjælper hjemløse til et bedre liv
Også UngeCrew, der er unge hjemløses netværk under organisationen SAND, Sammenslutningen af Netværk i Danmark, modtog LO-Prisen.

UngeCrew arbejder blandt andet på at oprette brugerstyrede væresteder for unge hjemløse i København, de afholder kurser, hvor der undervises i at finde rundt i ?systemverdenen? og de arbejder på gadeplan, hvor de rækker hånden ud til unge hjemløse, der har akut brug for hjælp og støtte.

? Unge hjemløse har givet sig selv en stemme i den politiske debat samtidig med, at de konkret i hverdagen hjælper hinanden, når det er svært.  Jeg er stolt over, at LO kan være med til at støtte de unges kamp for bedre forhold, siger LO?s næstformand Lizette Risgaard.

På det politiske plan har UngeCrew med stor succes talt de unge hjemløses sag på Folkemødet på Bornholm. De deltager i konferencer om fattigdom, de mødes med utallige kommuner for at øge hjælpen til unge, og de har for nylig mødtes med socialminister Karen Ellemann.

? Velfærdssamfundet burde træde til, ikke mindst når unge mennesker ender på gaden. Det sker desværre ikke altid. Derfor er det helt enestående, at de unge selv ? dem der har mødt mest modstand ? rejser sig for at ændre på de ofte alt for ringe forhold, vi byder de unge i akut nød, siger Lizette Risgaard. (Link til selvstændig pressemeddelelse om UngeCrew her)

Tidligere modtagere af LO-prisen
På sidste LO-kongres i 2011 modtog sekretariatschef i Landsforeningen af Væresteder Cliff Kaltoft LO-Prisen. Tidligere har blandt andre Frontløberne, Natasjas Mindefond, Pia Friis Laneth, Omar Marzouk, Niels Hausgaard, Bjarne Reuter, Cecil Bødker, Jesper Christensen, Jan Sonnergaard, Rasmus Lyberth, Erik Styrbjørn Christiansen, Martha Christensen, Tine Bryld og Erik Clausen modtaget prisen.

Se hvem der tidligere har modtaget PR-Prisen

Læs pressemeddelelse om begge priser her Sebastian / UngeCrew

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.